Αύξηση κεφαλαίου κατά 300 εκ. από Dolphin Capital

Published on: "euro2day.gr"

O όμιλος Dolphin Capital Partners ανακοινώνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ της Dolphin Capital Investors Limited (”DCI”), η οποία αποτελεί το πρώτο επενδυτικό σχήμα που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις σε οργανωμένα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη (κυρίως σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, υπήρξε μεγάλη υπερκάλυψη της διάθεσης. Οι νέες μετοχές διατέθηκαν στην τιμή των 93 πενών αποκλειστικά και μόνο σε διακεκριμένους θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο.

Οι νέες μετοχές θα αρχίσουν τη διαπραγμάτευσή τους τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής των 95 πενών η κεφαλαιοποίηση της DCI θα είναι 470 εκατ. ευρώ, που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρία real estate στο ΑΙΜ.

H DCI εισήχθη στις 8 Δεκεμβρίου 2005 στο AIM (Alternative Investment Market) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας 109 εκατ. ευρώ σε τιμή έκδοσης 68 πενών. Διαχειριστής της είναι η Dolphin Capital Partners που ιδρύθηκε to 2004 από τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη και τον κ. Πιέρ Χαραλαμπίδη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι Dolphin Capital Partners και S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της δεύτερης στη Μήλο.

Τέλος, η Dolphin Capital Investors πρόσφατα (14/9) απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στην Ικτίνος Τεχνική Τουριστική (θυγατρική κατά 78% της Ικτίνος).

Source: "euro2day.gr"