Contents

Οικογένεια

Ο Μίλτος γεννήθηκε το 1972 στην Κύπρο, όπου και μεγάλωσε με τους γονείς του, Ηλία και Γεωργία. Έχει μία αδερφή, την Κάλλια Καμπουρίδη, επίσης επιχειρηματία, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Brown και του JFK Harvard School of Government.

Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Βερνίκου και έχει 3 παιδιά (Ντεμήλια, Γιώργος, Αννέζια).

Εκπαίδευση

Ενώ ήταν στην Κύπρο, ο Μίλτος τελείωσε το δημόσιο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο. Είχε λάβει αρκετά ακαδημαϊκά βραβεία και είχε συμμετάσχει δύο φορές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Πεκίνο 1990, Μόσχα 1992) και μία φορά στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σόφια 1990) όπου έλαβε το χάλκινο μετάλλιο.

Αποφοίτησε από διάφορες υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένης μίας από το Fulbright, από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τρία πτυχία: BS και MS στη Μηχανολογία και BS στα Μαθηματικά.

Στρατιωτική Θητεία

Φοίτησε στη Σχολή Πυροβολικού στην Ελλάδα το 1990 και υπηρέτησε στον Κυπριακό Στρατό για 26 μήνες με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Σταδιοδρομία

Ο Μίλτος έχει διατελέσει ιδρυτικό στέλεχος της Soros Real Estate Partners (SREP), μία παγκόσμια εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ακίνητης περιουσίας, που ιδρύθηκε το 1999 από τον George Soros. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εταιρεία άντλησε κεφάλαια 1$ δισ. και πραγματοποίησε μια σειρά από επενδύσεις real estate στη Δυτική Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Ενώ ήταν στη SREP, ο Μίλτος ήταν υπεύθυνος κυρίως για επενδύσεις σχετικές με outsourcing σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και για την επενδυτική στρατηγική της SREP στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήταν ο deal leader και Ιδρυτής της Mapeley Ltd, η οποία εξελίχθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία real estate outsourcing στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού κέρδισε δύο μεγάλα 20ετή συμβόλαια πολλών δισ. λιρών Αγγλίας: ένα με τα τμήματα Inland Revenue και Custom & Excise του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα με την τράπεζα Abbey National.

Πριν τη συνεργασία του με τον Soros, εργάστηκε δύο χρόνια στη Goldman Sachs στην επενδυτική ομάδα του real estate για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία. Το 1998, η Goldman Sachs του απένειμε το Βραβείο Παγκόσμιας Καινοτομίας για το έργο του στην Trillium, τη μεγαλύτερη εταιρεία real estate outsourcing στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Dolphin Capital

Ο Μίλτος είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners (DCP ή Dolphin). Η Dolphin είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate.

Από το 2005, η Dolphin έχει αντλήσει και διαχειρίζεται ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.2 δισ. μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιριών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε 8 χώρες.

H Dolphin υπήρξε ιδιοκτήτης και δημιουργός παγκόσμιου φήμης θέρετρων, όπως το Amanzoe στην Ελλάδα και το Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία. Το τελευταίο θέρετρο είναι το One&Only Kéa Island στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του 1η Ιουνίου 2024 θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα πολυτελή θέρετρα..

Άλλα

Ο Μίλτος είναι επενδυτής και συν-Ιδρυτής των:

  • Paradox Museums, τα μουσεία με την πιο παράδοξη εμπειρία στον κόσμο.
  • Enthoosia, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη βιωματική διασκέδαση.
  • One Athens, ένα σχέδιο πρότυπης οικιστικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο να μετατρέψει την πρώην Σχολή Δοξιάδη σε σύγχρονες πολυτελείς κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.
  • Omniview Design, μια πρωτοποριακή εταιρεία που ενσωματώνει δυνατότητες design και κατασκευής σε μία ενιαία υπηρεσία.
  • AXIA Ventures Group Ltd (‘’AXIA’’), ένας κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και θεσμικούς επενδυτές. Η AXIA έχει την έδρα της στη Λευκωσία της Κύπρου.
  • Inverzio – δημιουργεί πρωτοποριακές πλατφόρμες που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους, να κοινωνικοποιούνται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες όπως ποτέ πριν.
  • Milamou.gr, μια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή ανθρώπους που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας που επιθυμούν να βοηθήσουν μέσω του εθελοντισμού.
  • Trekrecord η απόλυτη εφαρμογή για παθιασμένους ταξιδιώτες!

Μεταξύ άλλων, ο Μίλτος είναι ή ήταν ενεργός στα παρακάτω:

Εκτός των επιχειρηματικών του δράσεων, το κύριο ενδιαφέρον του Μίλτου είναι τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε 152 χώρες/περιοχές, μεταξύ αυτών και τον γεωγραφικό Βόρειο Πόλο και την Ανταρκτική.

Βραβεία και Διακρίσεις