Ελληνική εταιρεία άντλησε από τη Λονδρέζικη Κεφαλαιαγορά 300 εκατ. για επενδύσεις στην Ελλάδα

Published on: "Reporter.gr"

Μισό δισεκατομμύριο ευρώ αξίζει πλέον στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση!

Μεγάλες επιχειρηματικές, οικονομικές αλλά και… κοινωνικές διαστάσεις παίρνει η εκπληκτική επιτυχία μιας ελληνικής εταιρείας Real Estate να αντλήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 300 εκατομμύρια ευρώ από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο όμιλος Dolphin Capital Partners πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου στην Dolphin Capital Investors Limited (DCI) κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Η DCI επικεντρώνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις σε οργανωμένα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (κυρίως στην Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία) και διαχειρίζεται από την Dolphin Capital Partners που ανήκει στους Κύπριους επιχειρηματίες Μίλτο Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη.

Η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου σημείωσε τεράστια υπερκάλυψη της προσφοράς αποκλειστικά και μόνο από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού .

Η μετοχή της DCI από την τελευταία δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της στο ΑΙΜ τον Δεκεμβρίου του 2005, έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 40%.

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση  της DCI αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία real estate στο ΑΙΜ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα κεφάλαια των άλλων εξηρτημένων εταιρειών του, o όμιλος Dolphin Capital αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο, μη τραπεζικό, επενδυτικό όμιλο σε ακίνητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Source: "Reporter.gr"