Sold out η συλλογή ιδιωτικών κατοικιών στο One & Only Kea Island

Published on: "Mononews.gr"

Σε χέρια αγοραστών και επενδυτών από τρεις ηπείρους βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών κατοικιών που αναπτύχθηκαν στο One & Only Kea Island, θέρετρο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου.

Το δεύτερο resort στην Ελλάδα που θα φέρει το brand One & Only, μετά την άφιξη του υπερπολυτελούς One & Only Aesthesis Athens στη Γλυφάδα, προσέλκυσε άμεσα το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών πολυτελούς κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί ήδη 18 κατοικίες και τον Ιούνιο αναμένεται να αλλάξουν χέρια επιπλέον τέσσερις, ενώ κατά την πρώτη φάση κατασκευάστηκαν συνολικά 24.

Ανάμεσα στους αγοραστές βρίσκεται βασιλιάς χώρας από την Ανατολή, καθώς και μέλη ζάμπλουτων επιχειρηματικών οικογενειών από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Μέση Ανατολή.

Το γεγονός πως το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού προσέλκυσε το ενδιαφέρον κροίσων από το εξωτερικό φανερώνει πως οι αγοραστές αναζητούν και προορισμούς έξω από το ραντάρ, για χάρη της ιδιωτικότητας. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί η υψηλή αναγνωρισιμότητα του σήματος One & Only της αραβικής Kerzner International συνέβαλε στη δυναμική της συλλογής ιδιωτικών κατοικιών στο πρώτο υπερπολυτελές θέρετρο του νησιού.

Τοποθετημένες στην απέναντι πλευρά του κόλπου του Βροσκόπου, οι ιδιόκτητες βίλες προσφέρουν επιλογή ενός έως έξι υπνοδωματίων, με infinity πισίνες, ευρύχωρους χώρους διασκέδασης, μεγάλους κήπους και απέραντη θέα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο σχεδιασμός τους αποτίει φόρο τιμής στις αρχιτεκτονικές παραδόσεις της Κέας. Χειροποίητη τοπική πέτρα και ελληνικό μάρμαρο πρωταγωνιστούν στα σχέδια, συμπληρώνοντας άλλα κυκλαδίτικα στοιχεία όπως ψηλά αίθρια, λευκούς τοίχους, πέργκολες και στρογγυλές αψίδες.

Χρυσωρυχείο για τους ιδιοκτήτες

Χαρακτηριστικό του high end προορισμού – χαμηλής ακόμα δόμησης – κοντά στην Αθήνα είναι επίσης τόσο το υψηλό κόστος διανυκτέρευσης, όσο και το ADR (ο δείκτης εσόδων ανά δωμάτιο), που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Το πεντάστερο θέρετρο περιλαμβάνει 63 βίλες και έναν περιορισμένο αριθμό δωματίων, εκτός από τις επώνυμες ιδιωτικές κατοικίες. Οι τιμές των δωματίων και των βιλών φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ για το νησί της Τζιας, καθώς ξεκινούν από 1.750 ευρώ τον Μάιο και φτάνουν έως και τα 8.580 ευρώ τον Αύγουστο για βίλα 180 τ.μ. δύο υπνοδωματίων, με θέα στη θάλασσα. Σημειωτέον ότι η πρόσβαση στο συγκρότημα θα γίνεται κυρίως με πολυτελή ταχύπλοα σκάφη και ελικόπτερα.

Η επένδυση σε έκταση περίπου 640 στρεμμάτων στην περιοχή Βρόσκοπος, είχε ύψος περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τις βίλες, στις εγκαταστάσεις του One & Only Kea Island περιλαμβάνονται spa και έξι χώροι εστίασης, το lobby bar Kosmos, το Atria, all-day dining, το Bond Beach Club, το pool bar Kaiki, το Èpicora (ένα «ελληνικό χωριό» με εστιατόριο και delicatessen) και το Incognito, speak-easy μπαρ με έμπνευση από την Κούβα.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες του θερέτρου, η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε βρετανικό fund, ενώ ποσοστό διακρατά η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη, που έχει αναλάβει και το management του συγκροτήματος, καθώς και το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το θέρετρο, Heah & Co.

Source: "Mononews.gr"