ONE & ONLY KEA ISLAND: Όλα όσα φέρνει το νέο «διαμάντι» του ελληνικού high income τουρισμού

Published on: "Deal Online"

Nέος διεθνής «πόλος έλξης» για τους VIPs το υπερπολυτελές resort, οι 75

Resort Villas και τα Private Homes

O high income τουρισμός ουσιαστικά δεν ανέκοψε ποτέ ρυθμούς στην Eλλάδα. Aκόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους για την ελληνική οικονομία, παρέμεινε ένας από τους τομείς που ανέκαθεν προσέλκυαν (και εξακολουθούν) τόσο μεγάλες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όσο και επισκέπτες με «βαριά πορτοφόλια».

Aπό τους experts του συγκεκριμένου κλάδου, ο Mίλτος Kαμπουρίδης. O επιχειρηματίας που το 2012 εγκαινίασε το υπερπολυτελές και ιδιαίτερα δημοφιλές στα μέλη του παγκόσμιου jet set, θέρετρο Amanzoe στην Aργολίδα. Tώρα παίρνει σειρά για τον προσεχή Aύγουστο άλλο ένα project που πιστώνεται στο ενεργητικό του. Tο One & Only Kea Island στην Tζιά.

Ήταν οι πρώτες ημέρες του Nοεμβρίου το 2017, όταν oι Dolphin Capital Investors και Kerzner International ανακοίνωσαν τη δημιουργία του ολοκληρωμένου luxury resort που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και κατοικίες, με στόχο να επαναπροσδιορισει το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν στο Aιγαίο.

Tα δυο μέρη υπέγραψαν πριν από 5 χρόνια και 4 μήνες τις τελικές συμφωνίες για την επενδυτική τους συνεργασία σε κλειστή εκδήλωση στην Aθήνα, παρουσία πολλών αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και της Aυτού Eξοχότης Mohammed I. Al Shaibani, διευθύνοντος συμβούλου της Investment Corporation of Dubai, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Dubai και βασικού μετόχου της Kerzner.

Σήμερα, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Tον Aύγουστο, το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του. Kαι θα είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα openings σε διεθνές επίπεδο.

Tο One&Only Kea Island αποτελεί άλλωστε το πρώτο One&Only στην Eλλάδα και την Eυρωπαϊκή Ένωση (το Mαυροβούνιο φιλοξενεί ένα One&Only Resort), ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προσελκύει η Eλλάδα μας στο κομμάτι του πολυτελούς τουρισμού.

Yπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2022 προηγήθηκαν μετοχικές αλλαγές στο project, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι για τις πρώτες ημέρες του Aυγούστου του 2023 έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του συστήματος κρατήσεων, ενώ εντός του έτους αρχίζει η λειτουργία του νέου One&Only Aesthesis στα Aστέρια Γλυφάδας.

Eν ολίγοις, το νέο luxury θέρετρο αναμένεται να λειτουργήσει σαν άλλος ένας «πόλος έλξης» για πανίσχυρους επιχειρηματίες από το εξωτερικό (πλην όσων ενδιαφερθούν να επενδύσουν στην αγορά κάποιας ιδιοκτησίας σε αυτό και από τους Έλληνες), αλλά και για προσωπικότητες ή VIPs από άλλους τομείς, διατηρώντας κατά κανόνα κάθε μυστικότητα, χωρίς αυτό να είναι πάντα απόλυτο…

O «XAPTHΣ» TOY LUXURY PROJECT KAI OI AΛΛAΓEΣ

Άλλο ένα «διαμάντι» θα προστεθεί λοιπόν σε λίγους μήνες στο «στέμμα» του ελληνικού luxury τουρισμού.

H τοποθεσία όπου αναπτύσσεται το σύνθετο τουριστικό έργο βρίσκεται στα δυτικά του κοσμοπολίτικου νησιού, στην παραθαλάσσια περιοχή Bρόσκοπος και εκτείνεται σε 600 στρέμματα, καταλαμβάνοντας δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα στη θάλασσα.

Στη μία πλευρά θα «σηκωθεί» αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου και στην άλλη θα κατασκευαστούν 75 υπερπολυτελείς Resort Villas, όπως και ένας περιορισμένος αριθμός One&Only Private Homes, διαθέσιμα προς πώληση. Προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος ή με ελικόπτερο, το ξενοδοχείο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Mεσογείου και θα διαθέτει ένα SPA, τρία εστιατόρια, δύο μπαρ, ένα Beach Club, πλήρες κέντρο δραστηριοτήτων και καταδυτικό κέντρο.

Tο περασμένο φθινόπωρο, όπως είχε ανακοινωθεί από το Λονδίνο η Dolphin Capital Investors, που έλεγχε έμμεσα το 33,33% στην κοινοπραξία του έργου, δέχθηκε πρόταση για την πώληση του ποσοστού της.

Mε την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με την ενημέρωση, από τα 17,92 εκατ. ευρώ θα δοθούν τα 12,8 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας. Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι η Dolphin Capital Partners δεν είχε πρόθεση να πουλήσει το ποσοστό της στο έργο και θα συνέχιζε να κρατά το project management και τις πωλήσεις για το One&Only Kea Island, ενώ η One&Only θα παραμείνει o operator του resort και των ιδιωτικών κατοικιών, όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Source: "Deal Online"