Δεν είσαι μόνος σου, milamou.gr: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των Καμπουρίδη – Τανιμανίδη

Published on: "EleftherosTypos.gr"

Από τον Άγγελο Αγγελίδη

Το 2020 είναι, ομολογουμένως, μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Η εμφάνιση του κορονοϊού ανέτρεψε τα δεδομένα σε όλο τον πλανήτη… Εκλεισε τον κόσμο μέσα, τους χώρισε από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έφερε την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας, τον φόβο και, δυστυχώς, για πάρα πολλούς ανθρώπους, τον θάνατο. Αυτή η δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση έχει δημιουργήσει ψυχολογικό βάρος σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται κάποιον να μιλήσουν. Μία τέτοια δυνατότητα παρέχει το milamou.gr, το οποίο αποτελεί δημιούργημα του Μίλτου Καμπουρίδη και του Σάκη Τανιμανίδη, που είναι οι συνιδρυτές της Enthoosia.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή άτομα που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους Ψυχικής Υγείας που επιθυμούν να βοηθήσουν ανιδιοτελώς. Αποτελεί μία καινούργια διαδικτυακή πύλη που παρέχει δωρεάν και ανώνυμα ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικά ραντεβού και να επικοινωνήσουν ανώνυμα και δωρεάν με έναν εθελοντή επαγγελματία.

Η ιδέα για τη λειτουργία του προέκυψε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, όταν οι δύο φίλοι και συνεργάτες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ψυχολογική στήριξη πολιτών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βίωνε η χώρα. Από τον Απρίλιο του 2020, η λειτουργία του ως πλατφόρμας δωρεάν και ανώνυμης ψυχολογικής υποστήριξης συνεχίζεται αδιάκοπτα. Από την αρχή της λειτουργίας του έχουν γίνει περισσότερα από 13.000 ραντεβού. Οι εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγοι που στηρίζουν το εγχείρημα είναι περισσότεροι από 130, το οποίο σημαίνει πως κατά μέσο όρο ένας εθελοντής βοηθάει καθημερινά 4-5 ανθρώπους.

Σχεδόν εννέα στους δέκα (ποσοστό 86%) που απευθύνονται στο milamou.gr για βοήθεια είναι γυναίκες, ενώ το 93% των χρηστών είναι 18-44 ετών, καθώς οι νέοι είναι πιο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έφερε αύξηση στη ζήτηση για ραντεβού. Με τη λήξη της προηγούμενης καραντίνας, την επιστροφή στην καθημερινότητα και το καλοκαίρι, τα στελέχη της πλατφόρμας κατέγραψαν μείωση στη ζήτηση ραντεβού από τους χρήστες. Ωστόσο, από Σεπτέμβριο και πολύ περισσότερο με την έναρξη του δεύτερου lockdown, η ζήτηση των ραντεβού έχει αυξηθεί αισθητά. Για αυτόν τον λόγο ένας από τους βασικούς στόχους του milamou.gr είναι η συνεργασία με περισσότερους εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους, προκειμένου να μπορούν να βοηθηθούν όλοι όσοι αναζητούν στήριξη.

Στην ερώτηση «Πόσο εύκολο είναι να ανοίξει κάποιος τη καρδιά του μιλώντας σε έναν άγνωστο μπροστά σε μία κάμερα;», τα στελέχη της πλατφόρμας απάντησαν: «Η χρήση νέων τεχνολογιών έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι βιντεοκλήσεις προς αγαπημένα μας πρόσωπα, τα μηνύματα, τα ομαδικά γκρουπ που συνομιλούμε με την παρέα μας είναι φυσική συμπεριφορά μας. Επιπλέον, μετά το πρώτο lockdown, έρχεται μια στροφή προς τη χρήση τεχνολογιών βιντεοκλήσεων για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας. Συνηθίσαμε όλοι περισσότερο να ερχόμαστε σε επαφή και να επικοινωνούμε τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους με ηλεκτρονικά μέσα. Σχετικά με την ευκολία τού να ανοιχτεί κάποιος, οι χρήστες γνωρίζουν πως συνομιλούν με έναν επαγγελματία ψυχολόγο και ξεκινούν τη διαδικασία να κλείσουν ραντεβού καθώς χρειάζονται ακριβώς αυτό: να επικοινωνήσουν με έναν επαγγελματία και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους μαζί του».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, το milamou.gr θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες, καθώς υπάρχουν σκέψεις και για άλλες υπηρεσίες και συνεργασίες με άλλους ομίλους.

ΟΙ «ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ»

» Μίλτος Καμπουρίδης: Γεννήθηκε το 1972 στην Κύπρο, όπου και μεγάλωσε με τους γονείς του. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Βερνίκου και έχει τρία παιδιά. Είχε λάβει αρκετά ακαδημαϊκά βραβεία και είχε συμμετάσχει δύο φορές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Πεκίνο, 1990 και Μόσχα, 1992) και μία φορά στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σόφια, 1990), όπου έλαβε το χάλκινο μετάλλιο. Αποφοίτησε από διάφορες υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένης μίας από το Fulbright, από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τρία πτυχία: BS και MS στη Μηχανολογία και BS στα Μαθηματικά. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Partners, η οποία είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate. Από το 2005, η Dolphin έχει αντλήσει και διαχειρίζεται ίδια κεφάλαια σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιριών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε οκτώ χώρες.

» Σάκης Τανιμανίδης: Είναι ελληνικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης, παραγωγός και επιχειρηματίας. Είναι κάτοχος πτυχίου MBA από το Babson College και πτυχίου Μηχανικής. Εχει δημιουργήσει πολλές επιχειρήσεις. Ιδρυσε το Baby Blue Project, μια εταιρία παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών και δημιουργίας περιεχομένου. Διατηρεί το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο World Party Traveller, όπου αξιοποίησε την εκτεταμένη ταξιδιωτική του εμπειρία από την τηλεοπτική εκπομπή του «World Party». Είναι συνιδρυτής της Enthoosia, η οποία ειδικεύεται στην ψυχαγωγία με επιχειρήσεις όπως το Μουσείο Ψευδαισθήσεων σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είναι παντρεμένος με την Instagrammer Χριστίνα Μπόμπα.

Source: "EleftherosTypos.gr"