Kilada Hills: Σε δύο χρόνια σε λειτουργία το γκολφ – Στα 400 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση

Published on: "Naftemporiki.gr"

Σε δύο χρόνια θα λειτουργεί το γκολφ του παραθεριστικού θέρετρου Kilada Hills στην Ερμιόνη ενώ σταδιακά θα λειτουργήσει το σύνολο της επένδυσης των 400 εκατ. ευρώ και των 600 θέσεων απασχόλησης.

Αυτό αναφέρθηκε πριν λίγο κατά τη διάρκεια της υπογραφής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της άδειας δόμησης για την Στρατηγική Επένδυση του παραθεριστικού θέρετρου Kilada Hills συνολικής έκτασης 2.026 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση συμπληρώνει την υφιστάμενη επενδυτική δραστηριότητα της Dοlphin Capital στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και αποτελεί την πρώτη Στρατηγική Επένδυση στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα η οποία επιτυγχάνει πλήρη αδειοδοτική ωρίμανση με την έκδοση άδειας δόμησης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, πλέον με το νέο θεσμικό πλαίσιο τις οικοδομικές άδειες για τις στρατηγικές επενδύσεις θα τις εκδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επένδυση ήταν μπλοκαρισμένη πολλά χρόνια και μέσα σε τρεις μήνες ξεμπλοκαρίστηκε ενώ σημείωσε ότι σε κάθε βήμα της επένδυσης το υπουργείο θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία και με το υπουργείο Πολιτισμού για την απόλυτη προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Θέλουμε να αποδείξουμε, είπε ο υπουργός, ότι συνδυάζεται η ανάπτυξη με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μπορεί να είναι και σύμμαχοι.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dolphin Capital, είπε ότι η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται σε δύο κύριες φάσεις. Η πρώτη, περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, σε έκταση 869 στρεμμάτων, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.

Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου, και για το λόγο αυτό ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης ανέρχεται σε μόλις 10% ενώ άνω του 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ιδία κεφαλαία του ομίλου Dolphin Capital άνω των 80 εκατ ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης. Το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστο 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του. Τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης του Kilada Hills, όπως και των λοιπών έργων του ομίλου στην Ελλάδα, είναι η Zoniro.

Η Dolphin Capital αποτελεί επενδυτικό όμιλο που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate. Από την ίδρυσή της η Dolphin Capital έχει επενδύσει κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες επτά χώρες. Το κύριο επενδυτικό όχημα του ομίλου είναι η Dolphin Capital Investors (DCI), εταιρεία εισηγμένη στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Ο κ. Καμπουρίδης γνωστοποίησε ότι το γκόλφ και οι παραθεριστικές κατοικίες που συνδέονται με αυτό θα λειτουργήσουν σε δύο χρόνια και σημείωσε ότι η επένδυση αποτελεί ορόσημο για την υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων διότι δεν δημιουργεί μόνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας αλλά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος μας, επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και προσελκύει και νέους επενδυτές.

Source: "Naftemporiki.gr"