Σε έναν χρόνο το “Porto Heli Collection”

Published on: "Kerdos.gr"

Ένας ακόμη πολυτελής τουριστικός προορισμός στην Πελοπόννησο, μετά το “Costa Navarino”, θα κάνει το ντεμπούτο του σε έναν χρόνο από σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο Aman Resort με κατοικίες στο “Porto Heli Collection” του ομίλου Dolphin Capital Investors.

Οι εργασίες στο ξενοδοχείο αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2011, ενώ το κόστος της πρώτης φάσης της επένδυσης, που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις παραθαλάσσιες κατοικίες, αντιστοιχεί σε 150 εκατ. ευρώ, για τα οποία μάλιστα έχει εξασφαλισθεί η τραπεζική χρηματοδότηση. Το σύνολο της επένδυσης για το τουριστικό θέρετρο που θα περιλαμβάνει ακόμη τα ξενοδοχεία “Nikki Hotel”, “Chedi Hotel”, γήπεδο γκολφ με Golf Hotel, κέντρο ιππασίας κ.τ.λ., σε ιδιόκτητη έκταση 3.470 στρεμμάτων αντιστοιχεί σε 600 εκατ. και θα υλοποιηθεί σταδιακά, όπως ανέφερε ο εκ των ιδρυτών του ομίλου κ. Μίλτος Καμπουρίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Dolphin. Οι επισκέπτες του resort θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς με ελικόπτερο ή λιμουζίνα από το “Ελ. Βενιζέλος”, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί επαφές για τη χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης με πτήσεις τσάρτερ.

Ο κ. Καμπουρίδης έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι από τα ακίνητα που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν και προορίζονται για μακροχρόνια παραχώρηση δεν υπάρχει κάποιο που να βρίσκεται στο πεδίο ενδιαφέροντος του ομίλου, ο οποίος ζητεί μεγάλες, παραθαλάσσιες εκτάσεις άνω των 500-1.000 στρεμμάτων με ξεκάθαρο καθεστώς. Πάντως, έκανε λόγο για μία πιο “φιλοεπενδυτική” τάση από πλευράς των κυβερνητικών φορέων, έστω κι αν η Ελλάδα παραμένει αυτή τη στιγμή η πιο δύσκολη από τις έξι χώρες όπου δραστηριοποιείται συνολικά ο όμιλος Dolphin σε θέματα αδειοδοτήσεων, γραφειοκρατίας αλλά και αστάθειας όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο. Σχολιάζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για μακροχρόνια παραχώρηση και όχι πώληση των εκτάσεων, ο κ. Καμπουρίδης επεσήμανε ότι η μακροχρόνια παραχώρηση δεν είναι κακή επιλογή, ωστόσο εξασφαλίζει χαμηλότερα έσοδα σε μια περίοδο που το Δημόσιο επιδιώκει να τονώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πόρους του.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη τουριστική επένδυση του ομίλου στη Μαγνησία, όπου περιλαμβάνονται οι εκτάσεις της Μονής Δημητριάδος, ο κ. Καμπουρίδης επεσήμανε ότι η μη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 έχει θετική επίπτωση γιατί η δραστηριότητα του ομίλου αποσυνδέεται από τους Αγώνες.

Νέα Έργα

Πέραν του Porto Heli Collection στις προτεραιότητες του ομίλου, εκτός Ελλάδος, βρίσκονται τρία ακόμη έργα και συγκεκριμένα:

Στην Κύπρο, για το “Venus Rock Golf Resort”, το οποίο είναι πλήρως αδειοδοτημένο για την πρώτη φάση, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση με τραπεζικό δανεισμό και διαθέτει συνολική δυνατότητα δόμησης άνω των 450.000 τ.μ.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου έχει συμφωνηθεί με την Aman Resorts η δημιουργία της πρώτης ανάπτυξης διεθνώς που θα συνδυάζει ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ. Για την πρώτη φάση του έργου εκδόθηκε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

Στον Παναμά, όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα υποδομής για την πρώτη φάση. Το έργο έχει λάβει την άδεια προκειμένου να αρχίσει τις προπωλήσεις κατοικιών. Τα πρώτα 34 οικόπεδα προς πώληση διατίθενται προς πώληση εδώ και ένα μήνα και έχουν ήδη υπογραφεί 8 συμφωνητικά πωλήσεων.

Source: "Kerdos.gr"