Lifestyle – Μίλτος Καμπουρίδης

Published on: "Lifestyle"

Λατρεύω τα ταξίδια. Θέλω να επισκεφθώ κάθε γωνιά του πλανήτη. Το μέρος που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι η Ανταρκτική. Μέσα στα κατάλευκα τοπία ανέγγιχτης φύσης κρύβει μια μοναδικότητα, που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να δουν. Το ταξίδι που θα μου μείνει αξέχαστο είναι ο μήνας του μέλιτος, στα Ιμαλάια.

Η αγαπημένη μου φωτογραφία απεικονίζει εμένα, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μας, σε κάποιες καλοκαιρινές διακοπές στη Σίφνο.

Αν δε ζούσα στην Αθήνα, θα ήθελα να βρίσκομαι στο Λονδίνο, στο Ντουμπάι ή στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που δεν είναι οι πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, μου αρέσουν γιατί είναι οι πιο κοσμοπολίτικες. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία, αυτή θα ήταν η Νέα Υόρκη. Μετά από κάθε ταξίδι εκεί, επιστρέφω με περισσότερες ιδέες και ακόμη μεγαλύτερους στόχους.

Δεν μπορώ να αποχωριστώ το Blackberry μου. Η τεχνολογία είναι για μένα τρόπος ζωής. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη με διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς μου. Οι σελίδες στο Ίντερνετ που επισκέπτομαι πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι οι ft.com, kathimerini.gr και φυσικά το dolphincp.com.

Θαυμάζω τον Steve Jobs της Apple, ως ένα από τους σημαντικότερους enterpreneurs. Μπορώ να σκεφτώ πολλούς που με ενέπνευσαν και με εμπνέουν για διαφορετικά πράγματα και σε ποικίλους τομείς στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Είναι σαν κομμάτια από ένα μεγάλο puzzle.

Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Γαϊτής. Στο σπίτι μου έχω πίνακες και άλλων Ελλήνων ζωγράφων (Τσόκλη, Τανιμανίδη, Τάκη, Παύλου, Λάππα), όπως και έργα της συζύγου μου. Αυτή την εποχή με συνεπαίρνουν τα έργα του James Turrell, τα οποία χρησιμοποιούν απλή γεωμετρία για να δημιουργήσουν οπτασίες που σε παρασύρουν.

Η καλύτερη αγορά που έχω πραγματοποιήσει είναι ο λόφος επάνω στον οποίο κτίζεται το AMAN στο Πόρτο Χέλι. Η αγορά παραθαλάσσιας γης εξαιρετικής ομορφιάς είναι μια διαρκής επιθυμία μου.

Λατρεύω την ιαπωνική κουζίνα με προτίμηση στο sashimi και τα rolls. Αγαπημένο μου εστιατόριο είναι το Inbi στην Αθήνα. Πρόσφατα παράγγειλα το Omakase Menu και ήταν ένα πιάτο που με εντυπωσίασε. Απεχθάνομαι το junk food και τα προπαρασκευασμένα φαγητά.

Η πρώτη συνάντηση με τη σύζυγό μου, Μαρίνα, αποτελεί μια σημαντική καμπή στη ζωή μου. Πάντα είχα ως στόχο τη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας.

Το καλύτερο δώρο που χάρισα στη σύζυγό μου, ήταν το δαχτυλίδι που της έδωσα για τους αρραβώνες μας. Το καλύτερο δώρο που έχω δεχθεί είναι οι ζωγραφιές που μου αφιερώνουν καθημερινά τα παιδιά μου.

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου είναι εκείνα τα λεπτά που διαβάζω παραμύθι στη μεγάλη μου κόρη πριν κοιμηθεί. Όταν είμαι με τα παιδιά μου θέλω να νιώθουν ότι είναι τα πιο σημαντικά πλάσματα στον κόσμο. Θέλω να ονειρεύονται ελεύθερα και να νιώθουν ότι μπορούν να συζητούν για τα πάντα μαζί μου.

Νοσταλγώ τις ήρεμες οικογενειακές στιγμές από τα παιδικά μου χρόνια στην Κύπρο, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια και το Πάσχα στο χωριό μου, τη Σίμου της Πάφου. Όποτε επισκέπτομαι την πατρίδα μου φροντίζω να απολαμβάνω τη σπιτική μαγειρική της μητέρας μου όσο περισσότερο μπορώ.

Το πιο ωραίο πράγμα που άκουσαν τα αφτιά μου και είδαν τα μάτια μου είναι τα παιδιά μου, κάθε φορά που μου λένε “Μπαμπά σ’ αγαπώ”. Πέρα όμως απ’ αυτό, θα έλεγα πως η ωραιότερη εικόνα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου είναι η ανατολή του ήλιου από την κορυφή του Κιλιμάντζαρο. Στην απόλυτη ησυχία…

Source: "Lifestyle"