Η Ελλάδα πρέπει να μελετήσει σοβαρά την πώληση δημόσιας γης

Published on: "Kathimerini.gr"

«Η Ελλάδα θα πρέπει ίσως να σπάσει το ταμπού της για την πώληση δημόσιας γης, εάν θέλει να μειώσει το χρέος της», αναφέρει ο Μίλτος Καμπουρίδης, διευθύνων συνεργάτης της Dolphin Capital Partners, σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κανείς ξένος επενδυτής δεν θα θελήσει να μισθώσει ακίνητο το οποίο θα αναπτύξει με τον τρόπο που θα του υποδείξουν. Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις ανθρώπων της κτηματαγοράς, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης που προκρίνει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, όπως τονίζει ο Σίλβιο Περούτζο, οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο, «οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικό στοιχείο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη συνεδρίαση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, επανέλαβε ότι «στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012» και επεσήμανε ότι «μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για να θεωρήσουμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος και ότι έχουν τελειώσει οι προσπάθειές μας».

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει έως τις 15 Απριλίου τις διαρθρωτικές αλλαγές για το 2011, τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξης, καθώς και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Source: "Kathimerini.gr"