Dolphin Capital: Ολοκλήρωση του Shares-for-Assets

Published on: "Euro2day.gr"

Ολοκληρώθηκε την 4η Ιουλίου 2009 το πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Shares-for-Assets» μέσω του οποίου δινόταν η δυνατότητα σε μετόχους της  Dolphin Capital Investors να ανταλλάξουν κοινές μετοχές της DCI με ακίνητα διπλάσιας αξίας από τη χρηματιστηριακή αξία των προσφερομένων μετοχών.

H Dolphin Capital Investors, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρία επενδύσεως σε ακίνητα στην Εναλλακτική Χρηματιστηριακή Αγορά του Λονδίνου (ΑΙΜ) και μητρική εταιρία της Aristo Developers Ltd («Aristo»), γνωστοποιεί  ότι μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος, είχαν ανταλλαγεί ακίνητα εμπορικής αξίας €8,8 εκ. έναντι 9,3 εκ. κοινών μετοχών της Εταιρείας. Ειδικότερα, 39 συνολικά ακίνητα ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

* 35 ολοκληρωμένες κατοικίες από 77μ2 έως 244μ2 στις περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού,

* 3 οικόπεδα από 523μ2 έως 684μ2 στις περιοχές της Πάφου και της Αμμοχώστου, και

* μια έκταση προς ανάπτυξη εμβαδού 1,004μ2 στην περιοχή της Λάρνακας.

Ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της DCI, δήλωσε ότι:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός πραγματικά πρωτοποριακού Προγράμματος όπως το «Shares-for-Assets» μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Το Πρόγραμμα επέτρεψε στο Κυπριακό κοινό να αγοράσει μετοχές στην DCI και να τις ανταλλάξει με ακίνητη περιουσία διπλάσιας εμπορικής αξίας, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την καθαρή αξία ανά μετοχή (NAV per share) της Εταιρείας. Σε απάντηση στην μεγάλη ανταπόκριση του κοινού προς το πρόγραμμα αυτό και αναγνωρίζοντας ότι στις σημερινές συνθήκες της αγοράς οι καταναλωτές προσδοκούν σε προσφορές, η Aristo θα εξαγγείλει εντός των ημερών μια νέα μεγάλη προσφορά για την αγορά ετοιμοπαράδοτων ακινήτων της».

Source: "Euro2day.gr"