60 Κύπριοι που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Published on: "InBusinessNews"

Κάποιοι γεννήθηκαν στο εξωτερικό με γονείς με καταγωγή από την Κύπρο. Άλλοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα φτερά τους στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο.

Kάποιοι είναι αυτοδημιούργητοι και κάποιοι άλλοι ανέλαβαν τα ηνία της οικογενειακής τους επιχείρησης. Άλλοι και συγκεκριμένα δύο πρόσωπα είναι ξένοι που απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα.

Κοινός παρονομαστής όλων είναι η αναγνώριση της δουλειάς του στο εξωτερικό παρά το ότι για κάποιους (δύο πρώην Διοικητές της Κεντρικής) επικρίθηκε έντονα το έργο που επιτέλεσαν στην Κύπρο.

Το InBusinessNews έπειτα από έρευνα επέλεξε και σας παρουσιάζει 60 Κύπριους, 52 άντρες και 8 γυναίκες που διαπρέπουν στο επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο σε χώρες όπως Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία Αυστραλία, ΗΠΑ, ΗΑΕ και Κατάρ.

ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ CEO DOLPHIN CAPITAL

Ο Μίλτος είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners.Η Dolphin είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate.Από το 2005, η Dolphin έχει αντλήσει και διαχειρίζεται ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.2 δισ. μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιριών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε 8 χώρες. Το μεγαλύτερο επενδυτικό όχημα της Dolphin μέχρι σήμερα είναι η Dolphin Capital Investors (DCI).H Dolphin είναι ιδιοκτήτης και κατασκευαστής ολοκληρωμένων world-class θερέτρων, όπως το Amanzoe στην Ελλάδα και το Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία. Το τελευταίο θέρετρο υπό κατασκευή είναι το One&Only Kéa Island, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα υπερ-πολυτελών θερέτρων στα νησιά των Κυκλάδων.

Source: "InBusinessNews"