Μεγάλες επενδύσεις σε υπερπολυτελή θέρετρα – Τα projects σε Τζιά και Ερμιόνη

Published on: "MonoNews.gr"

Από τον Γεράσιμο Σεραφειμίδη

Δυναμικά συνεχίζει την κατασκευή των δύο υπερπολυτελών θερέτρων του σε Τζιά και Ερμιόνη ο Όμιλος Dolphin Capital Investors LTD (DCI) με τον Μίλτο Καμπουρίδη στο τιμόνι. Η εταιρία δρομολογεί ένα πλήθος υπερπολυτελών τουριστικών projects στη χώρα μας και σε φάση κατασκευής βρίσκονται το One and Only Kea Island και το My Kilada με το ύψος των επενδύσεων, σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, να ανέρχεται συνολικα στα 650 εκατομμύρια ευρώ – χωρίς πάντως να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για τη χρηματοδότηση τους –  ενώ  ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των project τοποθετείται εντός διετίας.

Tο πρώτο project αφορά στην κατασκευή 5αστερου ξενοδοχείου και την ανέγερση 75 ανεξάρτητων κατοικιών στην Τζιά. Το δεύτερο αφορά σε golf club, 5άστερο ξενοδοχείο και ανεξάρτητες βίλες στην Αργολίδα και πιο συγκεκριμένα στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Ερμιόνης.

Το One and Only Kea Island προσελκύει το ενδιαφέρον πελατών από χώρες της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός διετίας. Σημαντικό είναι, δε πως αυτό προβάλλεται όχι μόνο στην Ευρώπη (Δυτική και Βόρεια), αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσω online εκστρατειών δημοσίων σχέσεων και δημοσιεύσεων σε εκδόσεις υψηλού προφίλ.

Οι άνθρωποι του Ομίλου δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την ανάπτυξη της Ελλάδας και της βελτίωσης του τουριστικού της προϊόντος και σε αυτό συνηγορούν οι επενδύσεις που υλοποιεί ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Πρόκειται για το 5αστερο ξενοδοχείο και τις 75 ανεξάρτητες βίλες που υλοποιεί στην Τζιά ο Όμιλος, με το ύψος της επένδυσης ανέρχεται, σύμφωνα με την εταιρία, στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για εννέα βίλες, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση επιπλέον τεσσάρων κατοικιών έως τα τέλη του 2021 με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Η αρχική τιμή των πιο «οικονομικών» εξ αυτών ξεκινά από το 1 εκατομμύριο ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος προσφέρει προς πώληση τρεις τύπους ανεξάρτητων κατοικιών, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα, τρία και πέντε υπνοδωμάτια αντίστοιχα.

Οι μικρότερες βίλες είναι 107 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, ενώ οι κατοικίες των δυο υπνοδωματίων έχουν επιφάνεια 283 τ.μ. μαζί με τους εξωτερικούς χώρους.

Οι κατοικίες με τα τρία υπνοδωμάτια έχουν επιφάνεια 400 τ.μ με εξωτερικούς χώρους 705 τ.μ και 225 τ.μ, ενώ η επιφάνεια των οικοπέδων είναι 5,8 στρέμματα.

Οι μεγαλύτερες βίλες των 5 υπνοδωματίων έχουν εσωτερική επιφάνεια 824 τ.μ, ενώ οι εξωτερικοί χώροι ανέρχονται στα 2.220 τ.μ και τα οικόπεδα τους έχουν επιφάνεια 7,1 στρεμμάτων.

Οι κατοικίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε χώρες της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης, και, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρίας υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και τη Σουηδία.

Προσθέτουν, δε, πως οι πιο δημοφιλείς είναι αυτές των τριών υπνοδωματίων, ενώ από την υπογραφή της συμφωνίας αγοραπωλησίας χρειάζονται έως και 24 μήνες για την ανέγερση και την κατασκευή τους, ανάλογα την κατηγορία της κατοικίας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθεί ο Όμιλος, ο οποίος βασίζεται κατά κύριο λόγο στις διαδικτυακές εκστρατείες δημοσίων σχέσεων (PR) και τις δημοσιεύσεις σε διεθνείς εκδόσεις υψηλού βεληνεκούς, όπως οι Times, Vogue, Robb Report, και Tatler.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται και επισκέψεις από ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο στην τοποθεσία που θα ανεγερθούν οι κατοικίες, ενώ ο Όμιλος συνεργάζεται με το γραφείο Real Estate Sotheby’s UK με έδρα στο Λονδίνο.

Η κρίση της πανδημίας είχε αρνητικές συνέπειες για τον κλάδο του τουρισμού και των κατασκευών, καθώς τα ταξίδια αναψυχής σταμάτησαν, ενώ και η κατασκευή σημαντικών τουριστικών project καθυστέρησε και η ολοκλήρωση ξενοδοχείων και θερέτρων παρατάθηκε.

Από αυτή την κατάσταση δεν ξέφυγε και το πεντάστερο ξενοδοχείο One and Only Κea Island στην Τζιά. Η εκκίνηση λειτουργίας του μετατέθηκε από τη θερινή σεζόν του 2021 στο 2022, ενώ οι μέχρι στιγμής εργασίες συνηγορούν στο γεγονός ότι το ξενοδοχείο θα είναι μέχρι τότε έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για τους high profile τουρίστες.

Ο στόχος αυτός φαίνεται πως είναι εφικτός, καθώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες σε όλους τους τομείς, ενώ τα δωμάτια έχουν ολοκληρωθεί κατά 75% και έως το τέλος του 2021 εκτιμάται πως θα έχουν κατασκευαστεί πλήρως.

Ταυτόχρονα προχωρούν οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους (υποδομές, πέτρινα σκαλιά και τοίχοι), ενώ ολοκληρώνονται οι προκυμαίες στη μαρίνα. Επιπλέον, αναμένεται άμεσα η εκκίνηση της κατασκευής του σπα, ενώ έως τα τέλη του έτους θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Beach Club, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού.
My Kilada Golf Club

Το δεύτερο υπό κατασκευή υπερπολυτελές θέρετρο με ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2023 είναι το My Kilada Golf Club, το οποίο παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι στην Ερμιόνη.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται, σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, στα 500 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην κατασκευή γηπέδων γκολφ, βιλών δύο κατηγοριών και ξενοδοχείων. Μάλιστα, τα γήπεδα γκολφ θα είναι τα μοναδικά στην Ανατολική Μεσόγειο που θα έχουν την υπογραφή του Jack Nicklaus, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες γκολφ και έχουν ήδη αναγνωριστεί ως National golf course από το PGA, το οποίο αποτελεί αποκλειστικό club.

Επίσης, προς πώληση διατίθενται στην πρώτη φάση 90 οικόπεδα, τα οποία αποτελούνται από εκτάσεις 1 και 2 στρεμμάτων. Σε αυτά θα κατασκευαστούν δύο τύποι βιλών με την υπογραφή των Omniview και DZA Architects.

H Omniview, η οποία έχει ιδρυθεί από το 2013 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και τους αδερφούς Δημήτρη και Ιωάννη Τσίγκου και κατασκεύασε το One Kleomenous στο Λυκαβηττό, έχει αναλάβει την κατασκευή των «μεγάλων» βιλών.

Αυτές θα περιλαμβάνουν εσωτερικούς χώρους 506 τ.μ (κύριοι χώροι) και 790 τ.μ (δευτερεύοντες χώροι), στεγασμένους χώρους 437 τ.μ., εξωτερικούς χώρους 741 τ.μ., εξωτερικές πισίνες 201 τ.μ. και εξωτερικά τζακούζι 40 τ.μ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο DZA Architects, που ιδρύθηκε στο κέντρο της Αθήνας το 2006 από τον Διονύση Ζαχαρία, θα αναλάβει τις «μικρές» βίλες. Αυτές θα διαθέτουν εσωτερικούς χώρους 550 τ.μ, σκεπασμένους εξωτερικούς χώρους 122 τ.μ, γενικούς εξωτερικούς χώρους 152 τ.μ και εξωτερικές πισίνες 120 τ.μ.

Στη δεύτερη φάση του project αναμένεται να αυξηθούν οι προς διάθεση εκτάσεις οικοπέδων και να κατασκευαστεί ξενοδοχείο.

Αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης της κατασκευής οι υποδομές του οδικού δικτύου, οι υπόγειες εργασίες αποχετευτικού, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκονται και τα γήπεδα γκολφ.

Source: "MonoNews.gr"