Ο Κύπριος Μ. Καμπουρίδης επενδύει σε πλωτό ξενοδοχείο

Published on: "PhileNews.com"

Στο θαλάσσιο τουρισμό εισέρχεται η Dolphin Capital Partners (DCP), που επενδύει στην μεγιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών της. Όπως ανέφερε, χθες, σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο επικεφαλής της εταιρείας Μίλτος Καμπουρίδης, στα άμεσα σχέδια της DCP είναι η θέση σε λειτουργία ενός υβριδικού πλωτού ξενοδοχείου, το οποίο θα έχει μήκος 180 μέτρα και θα έχει υβριδική μορφή, αποτελώντας συνδυασμό ξενοδοχείου και κρουαζιερόπλοιου.

Η εταιρεία έχει, ήδη, προχωρήσει στην απόκτηση του πρώτου τέτοιου πλοίου, το οποίο θα ανακαινίσει σε μία επένδυση αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη,  το υβριδικό αυτό πλωτό ξενοδοχείο θα απευθύνεται σε ανώτατης εισοδηματικής κατηγορίας τουρίστες και θα είναι “ό,τι πιο πολυτελές υπάρχει παγκοσμίως”. Η εταιρεία επιδιώκει να αποκτήσει συνολικά επτά τέτοιου είδους πλωτά ξενοδοχεία.

Τα μουσεία ψευδαισθήσεων

Με στόχο το “tourist experience”, η εταιρεία επενδύει και στη βιωματική ψυχαγωγία, έχοντας ιδρύσει, μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας βιωματικής ψυχαγωγίας Enthoosia, (ανήκει από κοινού στον όμιλο Dolphin και τον Σάκη Τανιμανίδη) σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων. Δρομολογεί ακόμη, πέντε μουσεία ψευδαισθήσεων, ενώ 13 βρίσκονται στη φάση της μελέτης.

Τα ακίνητα

Όσον αφορά τον “πυρήνα” της δραστηριότητάς της, την ανάπτυξη ακινήτων, η Dolphin Capital υλοποιεί στην Ελλάδα το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και το One&Only Kea Island στην Τζιά. Το πρώτο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι  τομές για να εντοπιστεί η ενδεχόμενη ύπαρξη αρχαίων.

Με τη χρηματοδότηση να είναι εξασφαλισμένη και να προέρχεται από την εταιρεία και επενδυτές που συμμετέχουν στο σχήμα, όπως ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης, το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το Kilada Hills καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών και Club House, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων.

Σχετικά με το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα One&Only Kea Island, τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η κατασκευή του από την Redex, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021. Η επένδυση θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ στο έργο θα συμμετέχει με 40% η Kerzner International Holdings, θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts.

Στο θέρετρο η εταιρεία αναπτύσσει υπερπολυτελείς βίλες με το καθεστώς “freehold” (ο αγοραστής αποκτά την κυριότητα), με τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ. Κατά τον κ. Καμπουρίδη, ήδη, ορισμένα ακίνητα έχουν πωληθεί.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει συγκεντρώσει και διαχειριστεί πάνω από ,2 δισ. ευρώ από το 2005, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά, εκ των οποίων 450 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.  Στην λίστα των χωρών που έχει επενδύσει ανήκουν η Κύπρος, η Κροατία, η Τουρκία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Source: "PhileNews.com"