Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από Dolphin Capital στην αγορά των ΗΠΑ

Published on: "Kathimerini.gr"

Στην πρώτη της επένδυση στην αγορά των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πόλη του Μαϊάμι δρομολογεί η Dolphin Capital Partners του κ. Μίλτου Καμπουρίδη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να αναπτύξει ένα νέο ξενοδοχείο επιφανείας 2.600 τ.μ. και δυναμικότητας 120 δωματίων, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος που έχει συστήσει με την Baywood Hotels. Η εν λόγω εταιρεία ονομάζεται Dolphin Bay Hospitality και πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση ενός οικοπέδου επιφανείας 1.625 τ.μ. στην περιοχή Γουίνγουντ στην παράκτια ζώνη της πόλης του Μαϊάμι. Για τον σκοπό αυτό επενδύθηκε συνολικό ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ (11 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με στελέχη της Dolphin Capital Partners, η οποία σημειωτέον παρακολουθεί επί χρόνια τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς διαθέτει γραφείο στο Μαϊάμι από το 2008, συνολικά θα επενδυθούν περί τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εκτός από επενδύτρια θα είναι και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου που θα κατασκευαστεί. Αυτό θα ανήκει στην αλυσίδα Moxy της Marriott, η οποία είναι σχετικά νέο «σήμα», που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό, χωρίς όμως συμβιβασμούς στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Moxy ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες τη λειτουργία του και στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στην Πάτρα, σε κτίριο της Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ), που ανέπτυξε και διαχειρίζεται η Dimand Real Estate. Το δεύτερο Moxy δρομολογείται για την Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Ομονοίας, όπου η Dimand ανακατασκευάζει αυτήν την περίοδο το Σαρόγλειο Μέγαρο (Σταδίου 65), κτίριο του οποίου ανέλαβε την εκμετάλλευση, μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που είναι ο συνιδιοκτήτης μαζί με τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφορικά με την επένδυση στο Μαϊάμι, η κατασκευή του νέου Moxy αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς ήδη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πέτρος Χαραλαμπίδης, εκ των ιδρυτικών εταίρων της Dolphin, έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες. Στην περιοχή Γουίνγουντ εκτιμάται πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο για τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί συγκροτήματα διαμερισμάτων και κτίρια γραφείων, αλλά όχι και νέα ξενοδοχεία.

Στην Ελλάδα, η «συγγενής» εταιρεία Dolphin Capital Investors δρομολογεί επενδύσεις συνολικού ύψους της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ σε Κέα και Κοιλάδα. Ειδικότερα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται –εκτός απροόπτου– να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη νέου τουριστικού θερέτρου στην περιοχή της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Πρόκειται για το έργο Kilada Hills, επένδυση ύψους 420 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα One&Only Kea Island, επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στην Κέα (Τζια), οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες.

Source: "Kathimerini.gr"