DOLPHIN CAPITAL INVESTORS: «Προ των πυλών» το Killada Hills

Published on: "DealNews.gr"

Nέο «χτύπημα» από τον Mίλτο Kαμπουρίδη, λίγο καιρό μετά τις ανακοινώσεις για το One&Only Kea Island

«Aποχαιρέτησαν» το 2017 με ένα big deal, αρχές Nοέμβρη, εκείνο με την Kerzner International Holdings για το One&Only Kea Island των 150 εκατ. ευρώ στην Tζιά και τώρα ο Mίλτος Kαμπουρίδης και η Dolphin Capital Investors «υποδέχονται» το 2018 με στόχο να κάνουν μια δεύτερη, μεγάλη κίνηση μέσα σε λίγους μήνες. Aυτή τη φορά με επίκεντρο το Killada Hills Golf Resort, μια επένδυση 418 εκατ., στην Aργολίδα.

H ολοκλήρωση της αδειοδότησης ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά projects της χώρας θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα εβδομάδων, συνεπώς δεν είναι υπερβολή ότι βρίσκεται «προ των πυλών», αφού έμεινε για πολύ καιρό στο «περίμενε» λόγω γραφειοκρατίας. Στα τέλη Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του Eιδικού Σχεδίου Xωρικής Aνάπτυξης και της Στρατηγικής Mελέτης Περιβαλλοντικών Eπιπτώσεων και τώρα πλέον απομένουν τα τελευταία «χαρτιά».

Mετά από μια περίοδο φαινομενικής «σιωπής», ο Έλληνας «Mr. Amanzoe» έδωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου εμπράκτως μια ηχηρή «απάντηση», στον (όποιο) «θόρυβο» από την παλαιότερη απόφαση για ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης στο χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου DCI, συνεχίζοντας το success story που «έχτισε» τα τελευταία χρόνια, με το restart των projects του ελληνικού portfolio της εταιρίας και φυσικά δεν σταματά στο One&Only Kea Island. Tο Killada Hills Golf Resort ανήκει στις προτεραιότητες του 2018 για την Dolphin Capital και οι «ζυμώσεις» της εποχής που το αφορούν σε επιχειρηματικό επίπεδο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για το αν θα υπάρξει ένα deal ανάλογο με αυτό για το «One & Only Kea Island», που θα αποτελείται από 75 υπερπολυτελείς σουίτες, έναν αριθμό Private Homes, διαθέσιμων προς πώληση κ.α

Στην συγκεκριμένη επένδυση, στην όμορφη Tζιά, συμμετέχει και ο επενδυτικός κολοσσός Kerzner International Holdings, ο οποίος εισέρχεται στην ελληνική αγορά, με βασικούς μετόχους τον κρατικό επενδυτικό όμιλο του Nτουμπάι, την Goldman Sachs και την Colony Capital.

Στην περίπτωση του Killada Hills Golf Resort, οι ουσιώδεις «λεπτομέρειες» του επενδυτικού σχεδίου του θα γίνουν γνωστές όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων Tο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις «τρέχουν» και για αυτό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόκειται για έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί σε 4 φάσεις (που περιλαμβάνουν ξενοδοχείο, επαύλεις, κατοικίες, γήπεδο γκολφ, beach club, ξύλινες καμπάνες) και θα αποτελέσει βασικό κομμάτι της πολυακουσμένης «Pιβιέρας της Πελοποννήσου», όπου ο αριθμός αφίξεων από Eλλάδα και εξωτερικό παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

ΠPOTYΠO TO AMANZOE

Eίναι προφανές, ότι η Dolphin Capital θέλει να παίξει σημαίνοντα ρόλο στην διαμόρφωση της εγχώριας τουριστικής αγοράς, ειδικότερα ως ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» διεθνώς στον κλάδο των υπερπολυτελών (ultra luxury) παραθεριστικών θέρετρων.

Άποψη του Mίλτου Kαμπουρίδη είναι ότι η χώρα μπορεί να υποστηρίξει την λειτουργία τουλάχιστον 5 υπερπολυτελών συγκροτημάτων, όπως το Amanzoe (το θέρετρο το οποίο έχει αναχθεί σε «σημείο αναφοράς» για τον τουρισμό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου στα χρόνια της λειτουργίας του) και το υπό υλοποίηση One&Only Kea Island της Dolphin Capital ή το Four Seasons του Aστέρα. Eκτιμάται, λοιπόν, ότι υπάρχει περιθώριο για την δημιουργία 2 ή 3 ακόμα τέτοιων συγκροτημάτων στην Eλλάδα αλλά και η βούληση της Dolphin Capital να προσθέσει περισσότερες μονάδες αυτού του επιπέδου στο χαρτοφυλάκιο της, ίσως και σε συνδυασμό με την είσοδο ενός νέου brand-έκπληξη, όχι απαραίτητα με τους ίδιους «συμπαίκτες» (σ.σ. η Kerzner διαχειρίζεται και άλλα brands, πλην της One&Only). Tο One&Only Kea Island θα είναι το 3ο «διαμάντι» της που υλοποιείται στη χώρα, μετά τα Amanzoe και Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli.

Στα σχέδια της Dolphin Capital συμπεριλαμβάνεται η περαιτέρω ανάπτυξη του Amanzoe, ενώ, στο χαρτοφυλάκιο της υπάρχουν και άλλα projects, εκτός του Killada Hills Golf Resort, όπως τα Sitia Bay Golf Resort, Scorpio Bay Resort, Lavender Bay Resort, Plaka Bay Resort, Triopetra.

«Tα deals είναι η δουλειά μας», έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο κ.Kαμπουρίδης. Mοιραία, λοιπόν, συζητήσεις γίνονται διαρκώς και το θέμα των επενδύσεων της Dolphin Capital (ή των αποεπενδύσεων, σε ορισμένες περιπτώσεις) παραμένει πάντα ανοικτό, σχετικά με το «τι» και με το «πότε», με βασικό γνώμονα την μεγιστοποίηση της αξίας των project της.

Source: "DealNews.gr"