Το «ελληνικό» ξενοδοχείο-διαμάντι στην Καραϊβική

Published on: "Protagon.gr"

Το ονομά του είναι Amanera, βρίσκεται σε μια έκταση οργιώδους βλάστησης στην Δομινικανή Δημοκρατία και αν και μετρά ελάχιστους μήνες ζωής έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία του κόσμου

Το Amanera άνοιξε τις θύρες του, πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά στη Δομινικανή Δημοκρατία που κόβει την ανάσα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Και ήδη σήμερα έχει συμπεριληφθεί στα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου, με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό, το Travel+Leisure, να γράφει πως «Το Amanera αποτελεί το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου της χρονιάς».

 

Το ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο Dolphin Capital που έχει απλώσει μια βεντάλια 14  διαφορετικών σύνθετων τουριστικών επενδύσεων: επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης, με την Dolphin να έχει επενδύσει ως τώρα 300 εκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με προοπτική οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα να ανέλθουν στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά το Πόρτο Χέλι και τα Amanzoe και Nikki Beach, σειρά έχει τώρα η Τζια όπου θα γίνει το δεύτερο Aman στην Ελλάδα, το Kea Resort. Αυτό το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα υλοποιείται ήδη στη θέση Βρόσκοπος. Επιπλέον, τέλη Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα. Η σχετική  επένδυση ανέρχεται στα 418 εκατομμύρια ευρώ.

Ηδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη (Amanzoe και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία και Pearl Island στον Παναμά). Ειδικότερα το Playa Grande που άρχισε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο έχει προκαλέσει μια έκρηξη ενδιαφέροντος και δημοσιευμάτων. Εκτός από το σημαντικό Travel+Leisure, πολυσέλιδο αφιέρωμα έκανε στο resort και το περιοδικό των Financial Times «How to Spend it», γράφοντας πως «στέκει αγέρωχο, κτισμένο στην άκρη βραχώδους περιοχής ύψους 30 μέτρων ατενίζοντας ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πανοράματα της Καραϊβικής». Ειδική αναφορά στο Amanera κάνουν και τα Travel Sunday Times, House & Garden,  Daily Telegraph, η ιστοσελίδα του CNN, καθώς και το οικονομικό κανάλι Bloomberg, με τίτλο “Here’s Where the Very Rich Like to Travel in the Caribbean”.

Μετά το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία της Καραϊβικής είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που προσθέτει η εταιρία στο χαρτοφυλάκιό της, με την υπογραφή και τις υψηλές προδιαγραφές της αλυσίδας Aman. Είναι μόλις το πρώτο στάδιο του σχεδίου Playa Grande που καταλαμβάνει 9.800 στρέμματα, με τουλάχιστον 11 χλμ. ακτογραμμής. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός πως την υλοποίηση του Amanera ανέλαβε το επιτελείο Ελλήνων που δημιούργησε και το  Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν υλικά από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τα μάρμαρα. Εξάγοντας τεχνογνωσία και πλούτο…

Eνα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων είναι το γήπεδο Playa Grande Golf Course. Πρόκειται για το μοναδικό γήπεδο σε όλο το δυτικό ημισφαίριο που βρίσκεται πάνω σε βράχια 60 μέτρων και με δέκα οπές πάνω στον ωκεανό. Αποτελεί ήδη νούμερο ένα επιθυμητό προορισμό για τους μεγάλους γκόλφερ ανά τη γη.

Source: "Protagon.gr"