Success

Published on: "In Business"

10+1 αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες  μοιράζονται μαζί μας όλα όσα συνθέτουν το ταξίδι της δικής τους επιχείρησης , με στόχο την πραγμάτωση του οράματος και των στόχων τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, ομολογούν, από το να βλέπεις όσα θέλησες να κάνεις στην ζωή σου να γίνονται πραγματικότητα. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι και την κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου, την πρόσληψη του προσωπικού και την διάθεση υπηρεσιών και προϊόντων στην αγορά, ο δρόμος είναι γεμάτος συναισθήματα, στιγμές, προκλήσεις και συγκυρίες. Όλα αυτά αποτελούν ανεκτίμητης αξίας μαθήματα ζωής και εχέγγυα αποτυχίας εάν και εφόσον αξιοποιηθούν σωστά.

Μίλτος Καμπουρίδης, Founder & Managing Director, Dolphin Capital :

Η δημιουργία της δικής μου επιχείρησης ήταν μια αναμενόμενη κατάληξη, καθώς το στοιχείο της επιχειρηματικότητας ήταν πάντοτε κυρίαρχο στον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Ξεκίνησα να εργάζομαι το 1997 στην Goldman Sachs, to 1999 συνέχισα στον George Soros και η σωστή στιγμή εμφανίστηκε το 2004, όταν οι συνθήκες στην αγορά ήταν ευνοϊκές για να εξασφαλίσω τα απαραίτητα κεφάλαια από επενδυτές.

Σήμερα ο όμιλος Dolphin Capital διαθέτει γραφεία στο Μαϊάμι, στην Κύπρο και στην Αθήνα και απασχολεί απευθείας, αλλά και μέσω θυγατρικών του, πολλές εκατοντάδες άτομα, αναπτύσσοντας έργα σε έξι χώρες.

Τη χρονική στιγμή που συγκεντρώσαμε κεφάλαια ύψους $1 δις. Και η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης εταιρείας μας το 200 – σε λιγότερο από δυο χρόνια λειτουργίας, αγγίζοντας τα $2.2 δις – νοιώσαμε ότι βρεθήκαμε στην κορυφή του κόσμου. Φυσικά, κανείς μας δεν πρόβλεψε τότε εκείνο που θα ακολουθούσε στην παγκόσμια αγορά το 2008.

Θα έλεγα στους νέους ότι η διαδρομή αξίζει τον κόπο και επιβάλλετε για όσους είναι φιλόδοξοι και οραματιστές, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Χρειάζεται, όμως, πείσμα, επιμονή και 100% αφοσίωση χρόνου και ενέργειας. Δεν υπάρχουν part time αυτοδημιούργητοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ειδικά στο ξεκίνημα τους. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η επιχειρηματική ιδέα να υποστεί την κριτική ανθρώπων που έχουν σχετική εμπειρία, να δουλευτεί ξανά και ξανά έως ότου πάρει την σωστή μορφή και πριν την παρουσιάσει κανείς στην αγορά.

Για το ΙΝ Business…

Εύχομαι στο περιοδικό σας να συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία στην αγορά. Παρ ‘όλες τις προκλήσεις να εξακολουθεί να προσφέρει ενημέρωση και να παράγει ειδήσεις μέσα από την έρευνα και τη σύγχρονη ματιά που διακρίνει τις αναλύσεις του. Χρόνια πολλά, να τα εκατοστίσετε.

Source: "In Business"