Στο resort του Μίλτου Καμπουρίδη στην Καραϊβική

Published on: "PhileNews.com"

Ένα σύγχρονης αισθητικής resort, με γήπεδο του γκολφ πάνω στον ωκεανό και τη ζούγκλα να αγκαλιάζει το όλο σκηνικό. Καλωσορίσατε στο «Amanera Resort», στη Δομινικανή Δημοκρατία, ιδιοκτησίας του Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Με ντύσιμο κατάλληλο για διακοπές σε εξωτικό θέρετρο, ο Μίλτος Καμπουρίδης ποζάρει με καμάρι στις εγκαταστάσεις του «Amanera Resort». Ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται για το ολοκαίνουριο απόκτημά του. Με μεθοδικές κινήσεις η Dolphin Capital -μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες στον τομέα των ακινήτων- κατάφερε να είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία του «Amanera», με τη διεθνούς φήμης αλυσίδα Aman Resorts να έχει αναλάβει το management. Το «Amanera» αποτελεί την πρώτη φάση του επενδυτικού project «Playa Grande», το οποίο επεκτείνεται σε 8,400 στρέμματα δομινικανής γης.

«Διαβατήριο» για να συνεχιστεί η ομολογουμένως επιτυχημένη συνεργασία τους, το «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι, το πρώτο Aman Resort που απέκτησε η Dolphin Capital, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία του είδους στην Ευρώπη.

Εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον του δραστήριου επενδυτή όταν δέχθηκε την καινούρια πρότασή του Adrian Zecha -ιδρυτή των Aman Resorts- ήταν το ότι η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ένα εντυπωσιακά όμορφο νησί, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον κορυφαίο παραθεριστικό προορισμό της Καραϊβικής. Και όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, πάντα επιλέγει προορισμούς λιγότερο γνωστούς, όπου δεν έχει επέλθει κορεσμός. Ζητούμενο του Μίλτου Καμπουρίδη είναι να ανακαλύπτει μεγάλες εκτάσεις προκειμένου να αναπτύξει σύνθετες τουριστικές μονάδες, στις οποίες ειδικεύεται η εταιρία του. Και για ακόμη μια φορά, ο «βασιλιάς του real estate» -όπως τον αποκαλεί συχνά ο οικονομικός Τύπος- χτύπησε φλέβα χρυσού, αφού το «Playa Grande» διαθέτει όλα τα «εφόδια»: παρθένες παραλίες, γκρεμούς που κόβουν την ανάσα και άγρια φύση. Ένας φυσικός καμβάς, ικανός να γοητεύσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, η Dolphin Capital φροντίζει να λειτουργεί με βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Στην προκειμένη περίπτωση, τα 1300 προστατευόμενα στρέμματα τροπικού δάσους έμειναν απείραχτα, ενώ συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Σάντο Ντομίνγκο για να διατηρήσουν διάφορα απειλούμενα είδη. Εκτός, όμως, από την προστασία του περιβάλλοντος, προσφέρει σημαντικά και στις τοπικές κοινωνίες μέσω του Dolphin Capital Foundation.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του «Amanera», συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής. Σύγχρονες γραμμές, οι οποίες ωστόσο επιτρέπουν στο γύρω περιβάλλον να γίνει μέρος του όλου κτίσματος, ενώ η τελευταία λέξη της τεχνολογίας έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Παράλληλα, προωθείται ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής, με τις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές να αναδεικνύονται με βιολογικά υλικά από το ιδιόκτητο αγρόκτημα.

Στολίδι του resort αποτελεί το γήπεδο του γκολφ πάνω στον ωκεανό -που προϋπήρχε- το οποίο είναι το μοναδικό στο δυτικό ημισφαίριο. Έτσι, το «Amanera» έγινε το πρώτο Aman Resort που διαθέτει δικό του γήπεδο γκολφ. Βέβαια, το «μενού» των αθλητικών δραστηριοτήτων δεν περιορίζεται στο γκολφ, αφού ο Μίλτος Καμπουρίδης με την ομάδα του φροντίζουν να προσφέρουν εναλλαγές στους επισκέπτες τους, οι οποίες περιλαμβάνουν από surfing, kite surfing, hiking, mountain biking μέχρι γευσιγνωσία… πούρων.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά πραγματικότητα, προηγήθηκε η τυχαία συνάντηση του Μίλτου Καμπουρίδη με τον ιδιοκτήτη των Aman Resorts, πριν από 16 χρόνια, στο Λονδίνο. Η διορατικότητα που διαθέτει, τον βοηθά να μη χάνει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά του. Ένα άλλο βασικό του προσόν είναι ότι δεν επαναπαύεται στιγμή. Στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνεται η επέκταση στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κύπρο, στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται ήδη, καθώς επίσης στην Τουρκία, στην Κροατία και στον Παναμά.

Τα ταξίδια, άλλωστε, είναι η μεγάλη του αδυναμία. Ένα κοινό γνώρισμα και της συζύγου του, της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου, γόνο της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών από τη Σίφνο. Ένας γνήσιος bon viveur, που έχει κάνει αμέτρητους σταθμούς στη ζωή του και απ’ ό,τι φαίνεται βάλθηκε να μυήσει και τον υπόλοιπο κόσμο στο πάθος του!

Source: "PhileNews.com"