Η Dolphin Capital έτοιμη για αγορές ξενοδοχειακών μονάδων

Published on: "Naftemporiki.gr"

H αλλαγή κλίματος στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι εμφανής και δεν πρσκύπτει μόνο από τα νέα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων που πέτυχε η χώρα το 2013. Πολύ θετικά επέδρασε στο όλο κλίμα και n επιτυχημένη διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, αυτής της εμβληματικής επιχείρησης. Αν n Πώληση ολοκληρωθεί ομαλά αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο επενδυτικό κύμα στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Στην εκτίμηση αυτή συμφωνεί και ο ιδρυτής της Dolphin Capital Μίλτος Κάμπουρίδης, ο οποίος μιλώντας στη «N» αφενός εκτιμά ως θετικό στοιχείο την επιτυχημένη πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης για την ενδυνάμωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, αφετέρου αποκαλύπτει oτι έχει έτοιμα τα κεφάλαια για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων στην ελληνική αγορά.H πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αναμφισβήτητα αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη για τις του ριοτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.H τιμή πώλησής του διαμορφώνει ένα πολύ καλό συγκριτικό στοιχείο και n διαδικασία κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών που τώρα ψάχνουν εναλλακτικές ευκαιρίες, επισημαίνει ο κ. Καμπουρίδης.

Ας ελπίσουμε πως η διαδικασία της πώλησης θα ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς εμπόδια γιατί αλλιώς το θετικό θα γυρίσει σε αρνητικό, προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η Dolphin Capital σε συνεργασία με την Colony Capital Acquisitions συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του Αστέρα, προσφέροντας 310 εκατ. ευρώ (ήταν η δεύτερη καλύτερη προσφορά πίσω από τα 400 εκατ. ευρώ του επενδυτικού κεφαλαίου Jermyn Street Real Estate Fund). Ο κ. Καμπουρίδης μπορεί να μη βγήκε νικητής από τη μάχη του Αστέρα, ωστόσο είναι διατεθειμένος να επενδύσει επιπλέον κεφάλαια στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, πέραν από τις επενδύσεις που ήδη έχει ανακοινώσει η Dolphin Capital.

Έτσι στην ερώτησή μας εάν υπάρχει ενδιαφέρον από την Dolphin για αγορές ξενοδοχειακών μονάδων στη χώρα μας, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις τράπεζες και βγουν προς πώληση ξενοδοχειακές μονάδες, ο κ. Καμπουρίδης απαντά: «Ναι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εμάς και έχουμε εξασφαλίσει και τα σχετικά κεφάλαια. Ελπίζουμε οι τράπεζες να δείξουν την ανάλογη προθυμία για την πώληση αυτών των ξενοδοχείων, αφού μέχρι τώρα δεν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε πιο δραστικές ενέργειες, στις περιπτώσεις που τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται». Επισημαίνεται oτι η Dolphin Capital έχει υπό ανάπτυξη 21 ξενοδοχεία, 8 γήπεδα γκολφ και δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σε μοναδικές παραθαλάσσιες περιοχές σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Κροατία, Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία.

Στην Ελλάδα και mo συγκεκριμένα στην Αργολίδα προχωρά με την προέκταση του Amanzoe, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014 n κατασκευή του ξενοδοχείου Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Επίσης ολοκληρώθηκε n ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις του Kilada Hills που περιλαμβάνει τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ 18 οπών με την υπογραφή του Jack Nicklaus και το Chedi Resort με πολυτελές ξενοδοχείο και 40 Chedi Club Suites. «Στην Τζια έχει εγκριθεί n ΚΥΑ για σύνθετη τουριστική επένδυση και προχωράμε στις σχετικές μελέτες για την υποβολή και έκδοση εγκρίσεων, του EOT», επισημαίνει ο κ. Καμπουρίδης. Στη Βοιωτία έχει εγκριθεί η ΜΠΕ ξενοδοχείου σε έκταση 1.700 στρεμμάτων. Στη Σητεία εγκρίθηκε ΜΠΕ για δημιουργία οικισμού (ιδιωτική πολεοδόμηση ΠΕΡΠΟ) και οικοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου 5* Waldorf Astoria, που αποτελεί τηνυ ψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομίλου της Hilton Hotels and Resorts. Στον Παναμά και πιο συγκεκριμένα στο ιδιωτικό νησί Pearl Island, η εταιρεία επενδύει κατασκευάζοντας στην 1η φάση ανάπτυξης αεροδιάδρομο, μαρίνα, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, beach club, ενώ στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί Ritz Carlton Reserve της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Ritz Carlton.

Στη βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας βρίσκεται το Playa Grande, με το θρυλικό γήπεδο γκολφ Robert Trent Jones Sr., το οποίο είναι υπό ανακαίνιση με την υπογραφή του Rees Jones. Υπό κατασκευή βρίσκεται ακόμα εκεί και το Aman Resort.

Source: "Naftemporiki.gr"