H Victoria Hislop για τον επίγειο παράδεισο του Μίλτου Καμπουρίδη

Published on: "KourdistoPortocali.com"

Η διάσημη συγγραφέας Victoria Hislop αφιερώνει πολυσέλιδο άρθρο στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μίλτου Καμπουρίδη.

Τον “επίγειο παράδεισο” του AMANZOE resort στο Πόρτο Χέλι επισκέφθηκε η διάσημη συγγραφέας Victoria Hislop. Όχι μόνη της, αλλά “τίμησε” το εντυπωσιακό θέρετρο του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη με εγκωμιαστικές αναφορές της σε πολυσέλιδο άρθρο της στο φημισμένο περιοδικό Vanity Fair.

Η συγγραφέας του βιβλίου “Το νησί”, που αποτέλεσε την βάση του σεναρίου για την ομώνυμη μεγάλη τηλεοπτική σειρά, διαφημίζει διεθνώς τόσο το AMANZOE resort της παγκόσμιας “αλυσίδας” Aman, όσο και την Ελλάδα, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, κατά την οποία ο τουρισμός θεωρείται υπερπολύτιμο στήριγμα για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Η Victoria Hislop τονίζει χαρακτηριστικά στον επίλογο της, με ποιητικό ύφος, ότι το υπερπολυτελές AMANZOE resort “αντιπροσωπεύει μια αχτίδα ελπίδας, μια δήλωση εμπιστοσύνης στο αιώνιο και αμετάβλητο πολιτισμό και το κάλλος αυτής της ταραγμένης, αλλά υπέροχης χώρας”. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο resort, δεν χρειάζεται διαφήμιση, αφού φέρεται ήδη να έχει κρατήσεις για ολόκληρο το 2013!

“Παλάτι”

Η ξενοδοχειακή μονάδα- “παλάτι” στο Πόρτο Χέλι δεν αποσπά για πρώτη φορά τα εγκώμια του ξένου τύπου. Σεπτέμβριο του 2012, άρθρο των Financial Times επαίνεσε την επιχειρηματική κίνηση της Dolphin Capital Investors με τίτλο “Η Ελλάδα καταφεύγει στην πολυτέλεια” και εξηγούσε “η χώρα χρειάζεται χρήματα, οι Έλληνες χρειάζονται θέσεις εργασίας και οι πιστοί οπαδοί των Aman Resorts διαθέτουν χρήματα για να ξοδέψουν”.

Σε διεθνές επίπεδο, μάλιστα, οι “εραστές” των Aman resorts έχουν αποκτήσει το δικό τους προσωνύμιο Aman junkies, που δεν χρήζει άλλης ανάλυσης. Την συνέχεια δίνει η Victoria Hislop, η οποία πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στην Ελλάδα και όπως αναφέρει “νιώθει ιδιαίτερη αισιοδοξία, μετά την επίσκεψή της στο AMANZOE”, που αποτελεί “μια γενναιόδωρη ψήφο εμπιστοσύνης, μια εκδήλωση πίστης ότι η περιοχή και ολόκληρη η Ελλάδα θα ανασυνταχθεί και ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έρχονται, όπως εδώ και χιλιετίες”.

Στην διάσημη συγγραφέα φαίνεται περίεργη στιγμή να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο, ειδικά όταν η διαμονή μιας βραδιάς κοστίζει περισσότερο από ότι το μηνιαίο εισόδημα του μέσου Έλληνα, αλλά προσθέτει- έχοντας επισκεφθεί το μέρος, ότι είναι απόλυτα σωστό να δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέρετρο, σε μια χώρα εν μέσω κρίσης.

Αισθάνεται δε, “υπέρμετρο ενθουσιασμό προς τους ιδιοκτήτες” που υλοποίησαν το project και σημειώνει ότι το AMANZOE “υπάρχει πέρα από την Ελληνική κρίση και μπορεί να βοηθήσει για να ξεπερασθεί”.

VIP επισκέπτες

H Victoria Hislop επισημαίνει, ακόμα, στο πολυσέλιδο άρθρο της ότι απασχολείται προσωπικό 200 ατόμων, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, στην ξενοδοχειακή μονάδα, γεγονός που μειώνει τα ποσοστά ανεργίας, την μεγάλη έμφαση στα τοπικά προϊόντα, στο εστιατόριο και στο spa και δεν φείδεται εγκωμίων. Η επιθυμία της να “ερωτευθούν την Ελλάδα οι επισκέπτες του ξενοδοχείο”, συνοδεύεται από αναφορές του στιλ “κατά την άφιξη, οι επισκέπτες αισθάνονται σαν βασιλικά πρόσωπα”.

Περιγράφει λεπτομερώς εικόνες (“οι κιονοστοιχίες αντανακλώνται σε μια τεχνητή λίμνη, σαν να φθάνουν μέχρι το άπειρο. Μοιάζει με σκηνικό, έργο τέχνης, ένα αριστούργημα”, “μια αρχιτεκτονική, φόρος τιμής στις αρχαίες Ελληνικές γραμμές, που αντηχεί τον Παρθενώνα, προσαρμοσμένη σε μια σύγχρονη μινιμαλιστική αισθητική, που την καθιστά επιβλητική”) και κάνει λόγο για αντίληψη της ηρεμίας και άψογο σέρβις, για πολυτελή δωμάτια- τα πιο όμορφα που έχει μείνει και δηλώνει ενθουσιασμένη και από τις υπηρεσίες του spa.

Το AMANZOE είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ed Tuttle και υποδέχεται VIP επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.

Χτίστηκε σε μια πλαγιά έκτασης 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας στο Πόρτοχέλι, με πανοραμική θέα στη θάλασσα, πριβέ παραλία και δικό του λιμανάκι. Το όνομα Aman σημαίνει ηρεμία και ειρήνη στα σανσκριτικά και το Zoe, Ζωή!

Source: "KourdistoPortocali.com"