Dolphin: Ενίσχυση με 300 εκατ. ευρώ

Published on: "PhileNews.com"

Ο όμιλος Dolphin Capital Partners ανακοίνωσε την άυξηση του μετοχικού κεφαλαίο της Dolphin Capital Investors Limited (DCI), εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (ΑΙΜ), κατά 300 εκατ. ευρώ. Η DCI επικεντρώνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις σε οργανωμένα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (κυρίως στην Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία).

Η Dolphin Capital Partners ανήκει στους Κύπριους επιχειρηματίες Μίλτο Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη και διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα τα κεφάλαια της δημόσιας εταιρείας Dolphin Capital Investors.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η επιτυχία του ομίλου Dolphin είναι εντυπωσιακή. Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη υπερκάλυψη της διάθεσης νέων μετοχών από διακεκριμένους θεσμικούς επενδυτές και ότι η μετοχή της DCI από το Δεκέμβριο του 2005, οπότε εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέχρι σήμερα έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 40%.

Οι νέες μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και, με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής που είναι 95 πένες, η κεφαλαιοποίηση της DCI είναι 470 εκατ. ευρώ.

Με τη νέα αύξηση κεφαλαίων ο όμιλος DCP έχει γίνει, από πλευράς ιδίων κεφαλαίων, ίσως ο μεγαλύτερος, στο είδος του, μη τραπεζικός, επενδυτικός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Source: "PhileNews.com"