Κύπριοι στο AIM του Λονδίνου

Published on: "Politis-News.com"

Δυο νέοι Κύπριοι επιχειρηματίες, ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (AIM) την εταιρεία τους Dolphin Capital Investors και να αντλήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ (£57 εκατ.).

Η μετοχή της εταιρείας άρχισε να διαπραγματεύεται στο AIM (Alternative Investment Market) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου στις 8 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία έχει διαθέσει 104 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές, στις 68 πέννες ανά μετοχή, που αντιστοιχούν σε περίπου 70,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (£60 εκατ.).

Υπήρξε υπερκάλυψη της διάθεσης. Στους μετόχους της Dolphin Capital συμπεριλαμβάνονται οι θεσμικοί επενδυτές όπως είναι οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα συνολικά κεφάλαια της Dolphin Capital ανέρχονται τώρα στα 74,1 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (£63 εκατ.). Με την άντληση των κεφαλαίων η Dolphin Capital ίσως γίνει η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της οργανωμένης παραθεριστικής κατοικίας.

Η αποκλειστική διαχείριση των κεφαλαίων της Dolphin Capital έχει ανατεθεί στην εταιρεία Dolphin Capital Partners, έναν ανεξάρτητο όμιλο διαχείρισης επενδύσεων, που ιδρύθηκε το 2004 από τους Κύπριους επιχειρηματίες Μίλτο Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη.

Στρατηγική της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη οικιστικών θέρετρων τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν χώρους αναψυχής (π.χ. γκολφ, πόλο, ξενοδοχεία, μαρίνα, σπα) και που έχουν ως αγοραστικό κοινό άτομα που προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη και είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε αναζητούν εξοχικές κατοικίες για παραθερισμό. Η Dolphin Capital Partners έχει συμφωνήσει τους όρους και είναι τώρα στη διαδικασία της ολοκλήρωσης διαφόρων επενδυτικών ευκαιριών σε Ελλάδα και Κύπρο, που έχουν εντοπισθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Who is Who
Μίλτος Καμπουρίδης (Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος):
Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και έταιρος της Soros Real Estate Partners, μιας παγκόσμιας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα που ιδρύθηκε το 1999 με κεφάλαια άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και η οποία έχει πολύ επιτυχημένο ιστορικό στην ανάπτυξη οικιστικών θερέτρων στην Ισπανία. Πριν από τη Soros, εργάστηκε για 2 χρόνια στην Goldman Sachs στον κλάδο Real Estate Principal Investment, όπου και βραβεύθηκε με το Goldman Sachs Innovation Award. Έχει δύο πτυχία και ένα μεταπτυχιακό, όλα από το MIT.

Πιέρ Χαραλαμπίδης (Συνιδρυτής και σύμβουλος):
Εργάστηκε ως Senior Mergers and Acquisition Associate στην JPMorgan. Προηγουμένως υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας που είχε την ευθύνη για την ανάπτυξη του Hilton International με στόχο νέα ξενοδοχειακά αναπτυξιακά προγράμματα. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Management School of the Hague και MBA από το INSEAD.

Source: "Politis-News.com"