Η Dolphin Capital στην αγορά ακινήτων

Published on: "Kerdos.gr"

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Dolphin Capital Investors κατόρθωσε και άντλησε από το χρηματιστήριο του Λονδίνου το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό των 109.540.000 ευρώ για να επενδύσει κυρίως στο real estate, χωρίς να αποκλείεται η δραστηριότητα της στη ναυτιλία.

Οι δύο Έλληνες που είναι οι βασικοί μέτοχοι της Dolphin, είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης (νυμφεύθηκε πρόσφατα τη Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου) και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης. Σε πρώτη φάση η εταιρεία θα επενδύσει σε οργανωμένα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών στη Νότια – Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία.

Μάλιστα σήμερα θα αρχίσει και η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η επιτυχία της εταιρείας γίνεται μεγαλύτερη όταν μια άλλη ναυτιλιακή εταιρεία προ ημερών δεν κατόρθωσε να εισαχθεί στο ίδιο χρηματιστήριο. Συνολικά διατέθηκαν 104 εκατομμύρια μετοχές και υπήρξε υπερκάλυψη της διάθεσης. Η νέα λίστα των μετοχών της DCI αποτελείται από μια σειρά διακεκριμένων βρετανικών θεσμικών επενδυτών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εταιρεία έχει έδρα τους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους και είναι ένας ανεξάρτητος όμιλος διαχείρισης επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2004 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη, ελληνοκυπριακής καταγωγής και οι δύο. Η εταιρεία ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την Fortress Investment Group, που θεωρείται ως ένας παγκόσμιος όμιλος με 15 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια. Μιλώντας ο Μίλτος Καμπουρίδης τόνισε: “Είμαστε ευτυχείς που η διάθεση έχει τόσο θετική ανταπόκριση και καλωσορίζουμε τους νέους μας μετόχους. Η Dolphin είναι τώρα σε μια εξαιρετική θέση να προχωρήσει και να αξιοποιήσει μια ευρεία γκάμα επενδυτικών ευκαιριών που έχουμε εντοπίσει στη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων”.

Ο Μ. Καμπουρίδης ήταν ιδρυτικό στέλεχος και εταίρος της Soros Real Estate Partners, μια παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων ακινήτων που ιδρύθηκε το 1999 και με διαχειριζόμενο κεφάλαιο άνω του 1 δισ. ευρώ και η οποία έχει πολύ επιτυχημένο ιστορικό στην ανάπτυξη οικιστικών θερέτρων στην Ισπανία. Εξάλλου, ο Πιέρ Χαραλαμπίδης ήταν senior M&A associate στην JP Morgan, καλύπτοντας ένα μεγάλο αριθμό κλάδων και εκτελώντας συναλλαγές άνω των 6 δισ. δολαρίων.

Source: "Kerdos.gr"