Fund ”ελληνικού” ενδιαφέροντος στον Aim

Published on: " euro2day.gr"

Η Dolphin Capital Partners, μια εταιρία την οποία ελέγχει ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας private equity του George Soros, αναμένεται να λειτουργήσει ένα fund ύψους 105 εκατ. ευρώ, εισηγμένο στη βρετανική αγορά Aim, το οποίο θα επενδύει στην κτηματαγορά της ευρύτερης μεσογειακής περιφέρειας.

Το fund θα λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Μίλτου Καμπουρίδη, πρώην συνεταίρου του Soros Real Estate Partners (SREP), ενός διεθνούς private equity fund που θεσπίστηκε το 1999. Το SREP είναι περισσότερο γνωστό στην Αγγλία ως ιδρυτικό fund της Mapeley.

Ο έτερος ιδρυτής της Mapeley, η οποία είναι πλέον εισηγμένη στη βρετανική αγορά, ήταν η Fortress, ο αμερικανικός όμιλος private equity. Η Fortress έχει επενδύσει ποσόν πλέον των 5 εκατ. ευρώ στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του νέου fund της Dolphin.

Το νέο εγχείρημα, με την ονομασία Dolphin Capital Investors, είναι το τελευταίο μιας σειράς πρόσφατων εισαγωγών στο Aim, ”οχημάτων” που επενδύουν στην κτηματαγορά της Ευρώπης.

Το νέο fund φέρεται να επενδύει κυρίως σε περιφερειακά θέρετρα, ιδίως στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Κροατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος σκοπεύει να αντλήσει περί τα 100 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή του.

Ήδη είναι κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς έξι συγκροτημάτων για ένα ποσόν πλέον των 70 εκατ. ευρώ, από τα οποία τέσσερα είναι στην Ελλάδα και δύο στην Κύπρο. Τα συγκροτήματα περιλαμβάνουν θέρετρα με εκατοντάδες σπίτια και εγκαταστάσεις όπως γήπεδα γκολφ, γήπεδα πόλο και μαρίνες.

Ο έτερος ιδρυτής του ομίλου είναι ο Πιερ Χαραλαμπίδης, πρώην investment banker που εργαζόταν στην JP Morgan. Η εταιρία έχει προσλάβει την Grant Thorton για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Καμπουρίδης τόνισε ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη είναι τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω σε σχέση με την ισπανική τουριστική αγορά και αναμένεται να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.

Ο όμιλος, ο οποίος αντλεί κεφάλαια κυρίως από θεσμικούς επενδυτές, αναμένεται να εισαχθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η έδρα του είναι στις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Source: " euro2day.gr"